Skärtorsdag.

Första dagen i april och skärtorsdag idag.  Småkyligt men med en strålande vacker sol som riktigt bäddar in känslan för rätt påskväder, hoppas det håller i sig hela långa helgen. Fattas bara påsktrippen in över gränsen i väster... upp till Tjønnvika och den vackra Tunnsjøen... soooom jag har längtat, längtar och får fortsätta längta.

Får roa mig denna påskhelg med att titta på vårrabatten... har stått framåtböjd med näsan i rabatten flera gånger idag och riktigt sprudlat i humöret för varje liten ny lök som upptäcks. Sonen kom ut framåt eftermiddagen och frågade vad jag egentligen sysslade med som bara stod o glodde på jord... han ser alltså smutsig jord och jag ser små löktoppar, Krokusblomster, en antydan till ljuvliga Vitsippor, vackra små Alunrotsblad, bulliga knölar av Kärleksörter, grönskande Ängsvädd, Timjan, Taklök, knoppar, Aurikler och mycket annat smått och gott. Tänk vad olika man är.

Favorit Krokusar.

Blåsig Långfredag med solsken men också en kall isande luft. Placerade baken på en bänk i lä men det där riktigt varma o sköna det infann sig inte. Skottade fram kanten både till solrabatten och skuggrabatten i hopp om att hjälpa våren töa bort snön. Så himlans intressant det ska bli att få se de nya växterna som planterades där i höstas... de perenna Fingerborgsblommorna och prydnadsgräset, Soloxalisen och alla försök till nya exemplar av Kärleksörter. Så kul och spännande... för att inte tala om hela den omgjorda skräprabatten... den riktigt längtar jag att få se... så mycket att se fram emot denna säsong. 

Påsken till ära så slog mina Krokusfavoriter ut. Dom lökarna som har helt rätt gulfärg.. så där ljuvligt bleka och helt enkelt bara underbara 💛

Spirande grönska.

Ingen annan än en äkta trädgårdsfantast kan nog förstå den där härliga känslan av glädje som bara bubblar upp inom en just vid åsynen av sånt här. Förmodar att många, kanske de allra flesta nog inte skulle se detta ens en första gång än mindre  göra sig besväret med en andra glimt... men jag kan ju ligga med näsan djupt ner i dessa underbara blad flera gånger om dagen bara för att få se på de nya gröna där inne i bladrosetten. Helt fantastiskt vad jag älskar våren... precis just den här tiden då allt kommer till liv igen... det gröna spirande..  livet, ljuset, doften och ljudet av vår. Tänk vad härligt det där fågelkvittret är som nu hörs både tidigt och sent om dygnet. Kvittret som väcker en nattsuddande nysomnad nittonåring och driver honom till vansinne men som lugnar och ger sällskap åt en vårälskande morgonpigg fyrtionioåring som bara längtar efter en ny solig dag där hon kan få peta lite i jorden, lyfta på några löv och se fler små ljuvligt söta löktoppar titta fram. 

Kraftpaket.

Kärleksörten upp i från Nordanåsbyn. Ursprungligen en helt otroligt stor och vacker planta som stod däruppe hos bonden förra året när jag hjälpte honom med några växtplanteringar. Fick med mig en rejäl bit hem som delades i tre nya exemplar och alla har nu överlevt sin första vinter här hos mig. Just dom här tre verkar vara ena riktiga kraftpaket... så mycket större redan nu än alla de andra sorterna jag planterade ned här i höstas. Åhhh som jag längtar efter att få se om denna rabatt nu äntligen kan tänkas kunna bli "jag"... men om inte.. då blir det att återigen riva upp och testa om igen. 

Upptinat.

4 april, söndag och även påskdagen. Plusgrader men mulet... jag som hade hoppats på sol idag också. Skottat fram ALLA rabattkanter på framsidan... jisses så galet jobbigt och det var nog inte den allra bästa idéen jag haft... ryggen gillade inte riktigt det hela. Jäkulens skit vad kroppen blivit gammal och sliten helt plötsligt. Ont i ena knät, ont i en fingerled, ont i en axel, en rygg som ömmar, myom o ganglion och säkert en hel del annat också som bara ännu inte gett sig till känna... fy fasen också för att bli gammal. Varför kan man inte få känna sig som 25 igen... vilka möjligheter som öppnat sig då och vad mycket som kunnat gjorts här hemma. 

En gräsnyhet här hemma, inköpt i höstas på växtmarknaden och nu har den tinat fram. Tror den kan bli fin här i hörnan mot skuggrabatten. Hmmm... men vad var det nu den hette... fasen också..  minnet är ju heller inte vad det en gång varit... idag känns det verkligen som att allt går utför. 

Backtimjan.

Annandag Påsk, större delen av dagen med solsken och frisk vind. En dålig dag igår och inte mycket bättre idag heller... hemsk natt med så otroligt molande ont i knät att jag kunde svurit på att mössen var där inne i och gnagde in på självaste benet. Fasen också jag skulle inte ha tjurat mig runt sjön igår.. så lätt att vara efterklok... dock väldigt kortvarigt klok då tanken på att kanske kunna ta sig runt idag också dök upp... så oförbätterligt dum...stannade dock bara vid tanken idag.

Stolt frösåddsmor känner jag mig i alla fall som just idag då snön nu dragit sig tillbaka så pass att mina små söta Backtimjan tittat fram. Galet förtjust i Timjan är jag och så otroligt kul att mina plantor ännu lever. Tänk vad fint om dom nu kunde spurta iväg och breda ut sig som ett grönt täcke här I vårrabatten. Timjan är underskattat... vilka fantastiska växter dom är och vilken tur att jag har sått fler så 11 nya små plantor är på G i farstun🌱💚🌱

Skottat.

Gårdagens skottade gjorde verkligen stooooor skillnad. Slängde iväg en hel del snö ut för slänten och resten lastade jag upp i hög på insidan.  Fantastiskt som det har sjunkit undan bara sen igår. Men så var det ju även härliga 8 plus till sent om kvällen så det är klart... då händer det ju grejer. Det lilla Gullregnet som fick flytta från solrabatten och hit i höstas har nu tyvärr en väldigt olycklig form efter all den tunga snön. Helt otroligt dock att den inte har knäckts som så mycket annat. Hoppas nu att jag kan få den lite mer rak... kanske kan försöka binda upp den på nått vis.

Ljuvlig liten knopp.

Nämen oj så kul... en knopp på min lilla Blåsippa vid garaget... den som bara dök upp från ingenstans för några år sedan. Hmmmm... har den verkligen blommat förut... näääee jag tror faktiskt inte det. Jissesamalia så himlans kul💚

Önskar att den myra som bar omkring på detta lilla frö hela vägen från baksidan han kunde väl ta några fler turer hit fram så jag får fler små frösåddsplantor här i gruset på uppfarten. Vill I alla fall tro att det var en liten myrgåva för det kan ju inte vara så enkelt som att ett frö fastnat under mina egna skor och det är jag själv som "lyckats" fröså en Blåsippa. 

Lejonsvans.

Tisdagmorgon 6 april. Mulet så tyvärr blir det nog ingen sol på besök idag. Lite lätt snö har fallit under natten så morgonen är vit och så vill jag ju absolut inte alls ha mina vårmornar. 

Men... positivt är att det nu händer lite I min kruka med Röd Lejonsvans... himlans så kul för dom är ju så tjusiga. Tjuriga att gro har dom dock varit. Började 26 januari och i ungefär fyra veckor fick dom stå nere I frörummet men inget hände. Satte sen ned dom i grönsakslådan i kylen och där fick dom sen stå hela mars månad tills jag lyfte fram dom i elementvärmen i vardagsrummet och tänk att det då rätt så omgående började visa på lite pyttepytte grönt och nu idag ser det ut så här. Men ååå så fantastiskt roligt... tänk om jag nu skulle kunna lyckas hålla liv i dessa små och då få mig några fina plantor Phlomis tuberosa att sätta ut i sommar... jisses så kul det hade varit. 

Morgonsol.

Jomen IDAG blir det nog en bra dag. Strålande morgonsol denna onsdag 7 april, endast en liten enstaka minusgrad på termometern och så en ljuvligt klarblå himmel... det kan väl ändå inte bli annat än bra då hoppas jag. Till och med den gamle fyrbenige raggsocken följde med mig ut på farstubron denna tidiga morgon och tänk att han även lyckades framföra två små "glädje-luftskutt"... han känner nog vårens ankomst precis som jag. 

Glatt gula Påskliljor är väl ändå ett måste om våren. Men jag får ju köpa dom nya varje år... fattar inte varför jag aldrig lyckas att få just Narcisser trivandes här hos mig....vad gör jag för fel?

Blir alltid så förtjust i de läckert cremefärgade, de vita, de gula, de fyllda, de enkla och allt annat som nu Narcisser kan vara men inte en endaste en av detta släktes lökar kan jag få att blomma om våren. Vad är det jag misslyckas med att ge dom och hur gör man egentligen... det undrar jag varje ny vår då det bara tittar upp en liten pyttig bladmassa men inget mer. Jag skulle ju så gärna vilja ha både gräsmatta och rabatter fyllt ut av dessa lökar som bara ropar att NU är det vår💛

Polemonium reptans.

Äntligen tittar det fram lite växter i skuggrabatten också. Härligt... så nöjd just nu att jag grävde fram sliperskanten så att solen fick ta fäste på något och sen bara så lätt töa bort snön allt eftersom. Polemonium reptans Stairway to Heaven, jäklars så tjusiga blad den har och jag gillar verkligen den rosalila färgen den nya tillväxten har så här tidigt på våren. Superläcker tycker jag ju verkligen att den är. Måste nog försöka dela på dom jag har så att jag kan få sprida ut fler små vackra exemplar i rabatterna här i trädgården.

Växtgåva.

Ett skepp kommer lastat heter det ju men här var det en Krollmöbeltapetserarbil som kom lastad med en hel hoper av smått & gott & blandat. Vilken fantastisk gåva... Tjohooo sååå himlans kul det är att få nya plantor... det blev ju som en födelsedag idag💚 Tänk vad otroligt duktiga en del är på att fröså och få till fina plantor... känner mig just nu precis som den lilla frösåddsnovis jag är när jag tittar på mina egna små plantor och jämför med hennes. Jisses vilka fina exemplar hon får fram... stora, kraftiga och verkligen välmående. Kan det förutom stor kunskap även vara pga bokashi, lakvatten och EM-aktiv som hon så glatt förespråkar. Min egna allra första bokashi hink är snart full och nån dl lakvatten har jag också lyckats tappa ut så snart blir det test på detta här hemma... ska satsa på att göra min jordfabrik under garaget.. tror att sonen inte märker av den där. Spännande att få prova och kanske kommer då även mina små plantor bli lite mer som hennes.

Macroflower.

Jomen.. det blev ju faktiskt en bra dag idag. Solsken hela dagen, trevligt folk på jobbet, födelsedagskänsla, nya plantor... till och med en lyxet av en Björnklo eller Mjukakantus som jag också har för mig att den heter... suuuupertusentack Linda💚 och sen även så nöjd med mig själv.. fast det var väl att ta i... men nöjd med mitt penséefoto DET är jag. Bara älskar att få foto macro... så där riktigt nära....precis som jag också gillar att titta på växterna... nära och detaljstuderande... det är ju både kul och intressant. 

Hepatica nobilis.

Torsdag 8 april och fullt ut sol idag, något kyligt men vad gör det så länge ljuset strålar däruppifrån. Bakslag med snö utlovas för morgondagen så idag har jag faktiskt försökt njuta utomhus så mycket som möjligt som det nu bara går mitt bland tryckimpade virkesbuntar, traktorkörning och virkesmätning... inomhuspappersjobben får bli i morgon. Och tänk idag så hände det... Blåsippan på uppfarten vid garaget öppnade upp sina ljuva små kronblad och visade sitt fantastiska inre... men alltså ojojoj som jag är kär i allt vad Sippor heter. Jag slår vad om att ögonen tindrar på mig när jag vilar dom på något så här ljuvligt sött som denna lilla skapelse

Bombnedslag.

Nämen herreguuud... NU förstår jag varför räfsan, grepen och järnkrattan har stått utanför dörren till trädgårdsboden i vinter. Tänkte mig hämta stora plastkrukor men ångrade mig direkt dörren öppnades. Men Va Faan. .. visst brukar det vara stökigt där inne men det här var det värsta jag sett... var någonstans i min hjärna tyckte jag att det här ok. Var det en rejäl höststorm i direktantågande eller fick jag en brådskande akututryckning mitt i bortplockandet... kan ju inte bara ha varit som så att jag blev jävligt tvärless helt plötsligt och bara förträngde röran för nånstans bör ju ändå den där tanken ha kommit att det måste tas i tu med sen. Fattar inte hur min hjärna funkar ibland. Han som sa att jag var så noggrann och ordningsam av mig, han har verkligen inte sett min trädgårdsbod.

Auktionsfynd.

Äntligen kom bästaste posten! 

Som jag väntat på mina Flore Pleno💚 Fem styckna små söta lökar som jag förhoppningsvis får se blommandes nästa vår. Åååå så kul... Snödroppar är ju bara helt ljuvliga om våren... jag blir faktiskt helt kollrig av dom små liven och vill ju ha massor, mängder och ändå flera av dessa skönheter här hemma.

Kunde heller inte låta bli att buda på några nya små Sippor... man kan aldrig ha för många Sippor i sitt liv. Haft suget länge nu efter en Anemone nemorosa 'Viridescens' och NU har jag äntligen några små rotbitar💚 Planterade ut dom direkt. Galanthusarna i vårrabatten och Sipprötterna under Pärlrönnen. Fantastiskt vilken fredag detta blev trots bombnedslag och skitväder.

P. australe.

10 april och tidigt vaken denna lördagsmorgon. Blir man mer morgonpigg ju äldre man blir eller är det bara min kropp som inte längre vet vad en sovmorgon är för nått. Tusan så tråkigt då man inte heller kan köra igång med nått som kan låta eftersom nittonåringen mest troligt nyss gått och lagt sig. Men att titta på Pelargoner i köksfönstret upplysta av solens första morgonstrålar det väcker inte upp honom om jag inte dompar  alltför mycket på köksgolvet.

Fick syn på små vita skira blomster på mitt allra första sticklingsexemplar av Vildpelargonen och tänk att den nu har börjat dofta bubbelgum om bladen igen. Kan det möjligtvis ha nått att göra med solens återkomst och därmed också att det då bildas värme som kanske får bladen att dofta... min gissning bara, och en absolut okvalificerad gissning. Ljuvligt näpen och vacker är den i mina ögon... tänk ändå att jag skulle gå o bli en Pelargonfantast... helt otroligt otippat.

FIRE.

Nämen Ååååååå.... den är ju precis lika läcker som jag föreställde mig när jag på namnetiketten läste 'Fire' bakom Brocade. Fire gav mig en förhoppning om glöd, intensitet och eldigt 'snyggorange'. Och JA... den är precis allt detta denna morgon. Naturligtvis starkt påverkad av både solens varma strålar och min egen fantasi och förväntan. Mmmmmmm.... brukar komma i andra sammanhang men här är det för mig ett starkt Mmmmmm... 🧡🧡🧡

"Precious"

Söndag 11 april och tydligen även namnsdag idag... helt bortglömt av mig men några kom dock ihåg detta vilket jag tackar för. Fantastiskt vackert väder precis hela dagen. Tog mig frukost i lä på en bänk i solen. Känslan var att njuta maximalt i solen ute hela dagen då hotet om femton centimeter nysnö verkar stämma för morgondagen. Fy fasen så hemskt,  jag som idag har skottat fram hela långa kanten till släntrabatten... bara en si så där tjugofem meter om jag inte minns helt galet. Sonen dumförklarade mig totalt men själv kände jag mig nöjd.

Ljuvligheter håller nu på att slå ut. Snödroppar är bara så fulländat vackra i all sin enkelhet. Helt underbara och jag går ju verkligen igång på dom💚 Tänk vilken dröm att få tag på massor med nya lökar i mååånga olika sorter att plantera här o där o överallt i trädgården. Som minst miljoners små söta lökar som jag helt utan klagan på ryggont skulle kunna sätta ned en och en åt gången samman med en puss och ett Välkommen hem till mig. Skulle mycket lätt kunnat sitta där ute i rabatterna med glittrande ögon och se på mina "Precious-lökar" som en liiiten aningens större Gollum.

Knölar.

Måndag 12 april och ett jäkla snöande hela dagen.. tack o lov så verkar det än så länge bara bli modd o slask. Hade varit klart deprimerande om det legat 15 cm där ute nu.

Hämtat ut mitt Bulbs.se-paket idag... sååå retfullt när jag nu såg att det anlänt Ö-vik redan tidigt på fredag morgonen men inte fått nån avisering förrän idag... jäkla transportbolag dom måste ju ha sett att det var mina Dahliaknölar och skulle väl då ha rappat på med utkörningen tycker jag... akut är ju akut.

Just nu känner jag dock: Hur tänkte jag här då? Herreguuud.... köpte jag verkligen 14 stycken. Ja jäklar.. jag gjorde nog det... alla ser lika läckra ut på bild nu som då och jooo... jag vill fortfarande ha allihopa. Men undrar bara VAR jag ska plantera alla. Dessutom kom också 4 stycken knölar igår beställda samman med Alfredshems Trädgårdsförening och dom hade jag helt glömt bort. Förstår dock varför jag beställde när jag ser 'Dark Angel Star Wars'... helt i min smak trots att den var enkelblommande men färgerna det var "jag". Och sen ligger ett helt gäng med jättelika knölar i matkällaren kvar från förra året. Ojojoj... hur ska alla få plats här hemma. 

Delikatesser.

14 mars och onsdag idag, över 3 minus tidigt i morse men soligt vackert mest hela dagen. Supertungt går det på tiningsfronten i år... det är precis som att jag skulle behöva skotta bort det där första hårda 10 centimeters lagret över hela gården för att töandet ska kunna komma igång på riktigt. En enkel lösning i tanken men totalt ogenomförbar i praktiken tyvärr. Frustrationen är nu faktiskt maximal när jag tittat ut över halvmetern snö på baksidans "plattland" och gråten är ytterst nära när jag ser på takskottardrivorna som fortfarande mäter över metern och mer... fy fasen också vad less jag blir... VAR ÄR VÅRVÄRMEN undrar jag???

Lycka är då att få se på sina alldeles egna Ramslöksplantor. Och i år blir det skörd... har inte tordas förr utan kände att kraften skulle få gå tillbaka till att stärka lökarna men i år så ser dom riktigt fina ut. Sju styckna har tittat upp och av dom är några riktigt kraftiga medans andra mest har nån liten enstaka topp. Har för mig att sju styckna till också ska komma... vill minnas att typ hälften var sena förra våren. Verkar alltså som att min tanke på att denna blöta del under häcken skulle passa just Ramslök var rätt tänkt. Kunde inte låta bli att beställa fler lökar... missade detta förra året då de var slutsålda men hann klicka på BESTÄLL på erbjudandet om 100 st mindre smålök.... jissesamalia vad spännande... tänk en hel bädd av dessa underbara delikatesser under häcken här hemma... MMMMMMUUUMMMMSSSS vilken ramslökspesto det ska bli. Pesto på pastan, pesto på salladen, pesto i brödbaket, pesto på kexen, pesto på precis allt skulle jag nog kunna tänka mig.

Bjässen.

Vilken härlig dag idag. Strålande solsken från en fantastiskt klarblå himmel. 15 april och redan halva månaden gången. Önskar mig nu femton grader varmt, ett massivt töande och långsamma nästintill stillastående dagar framöver... vårdagar som känns evighetslånga och helt underbara vill jag ha. 

Tog mig en sväng runt på baksidan efter jobbet och tänk att det faktiskt har tittat fram lite barmark runt träden därbak. Hann ju inte med detta så Krokusarna var naturligtvis nedbetade av klövspårsmarodörerna... fasen också måste ut med påfyllning av Trico Garden. Fick syn på det här praktexemplaret till Allium... helt ny i trädgården samman med två andra jättelökar som systeryster den äldre kom förbi med i höstas. Häftig... har aldrig haft nån sån här bjässe förr, bara små taniga skapelser. Ska bli riktigt kul att få följa utvecklingen på denna.

Mumma.

Postpaket idag... och ett lyxigt sådant som doftade helt ljuvligt gott. Ett paket fyllt med mängder och åter mängder av Ramslök 💚 Tala om en doft som får sinnena i spinn. "Ramslök by Malena"... hon måste ju ha ett fantastiskt jobb... så avundsjuk just nu. Tänk att få ha denna delikatess som sitt arbete. Och om nu detta var hennes billigare "smålökar"... hur ser då de vanliga ut undrar jag, dom måste ju vara rejält stora. Satte dom i kallt vatten några timmar först och sen planterades dom ned i gäng om fem lökar tillsammans och i klungor om tre. Tror det kan bli bra... hoppas nu att dessa sörlänningar tål den norrländska vårkylan. 

Lycka.

Nämen nämen nämen... vad häftigt!!!  Höstanemonen  'Königin Charlotte' har överlevt vintern här i Norrland 💕 Ojojoj så galet glad jag blir... supertusentack till den person som skänkte den vinsten till lotteriet hos Arnäs Trädgårdsförening förra våren. Helt fantastiskt är också att hon skjuter nytt på flera ställen och även en bra bit från själva moderplantan. En del tittar upp närmast grunden och en annan lite längre ut i det fria. Sååå spännande det ska bli att få följa henne denna säsong. Tänk om hon skulle visa sig trivas på riktigt och då verkligen vill sprida ut sig... och tänk om jag då kommer att få en hel uppfart med Höstanemoner... så coolt.. i alla fall coolt i tanken💕

Vilken härlig lördag denna 17 april blev. Strålande sol och över tolv grader varmt och jag har haft min första riktiga trädgårdsdag. Precis hela dagen har tillbringats utomhus. Till och med hållit i krattan har jag gjort... typ hela 4 m2 krattlyx fick jag till. Trädgårdssysslat på framsidan och skottat på baksidan... körde ovansidan vägen bara för att få se o jämföra och jooo jag slår alla grannar längs hela gatan i snömängd därbak. Vilken tur att jag i alla fall har framsidan att pyssla med.

Äntligen.

Så kom hon då äntligen... årets första söta lilla humla. Fast särskilt liten det var hon ju faktiskt inte... snarare rejäl o bamsig var hon. Himlans vilken tur att Krokusarna nu blommar i mängder här på framsidan.. som ett uppdukat o dingnande smörgåsbord till denna humledrottning.

Vårrabatten.

Vilken helg det varit... helt fantastisk. Varmt, härligt och ett underbart strålande solsken... till o med så att kinderna fått lite färg. En sån otroligt fin trädgårdshelg... tänk om det alltid kunnat få vara så här bra på lediga dagar.

-Tycker du verkligen att det där är kul? frågade sonen när jag på knä halvlåg in i en rabatt för att nå fram till några torra löv. Tror mitt leende som gick från öra till öra var svar nog... och tänk att han sen gick ut i garaget och hämtade sin gamla åkmadrass... -Sitt på den här istället, typ såna hade vi på kyrkogården när vi rensade ogräs.  Nämen...💚💚💚 han tänker på sin gamla mamma ändå💚 och jäklars vad skön den var... att jag inte själv tänkt på det förut.

Vårrabatten i fullt solsken, inte bästa bilden men den ger en bra överblick så att jag till hösten kan se var som det ska fyllas på med Krokusar. Behöver fler små klungor upp mot o på andra sidan Maackian som sen kan breda ut sig så kanske hela rabatten blir ett enda stort hav av Krokusguld... DET vore ju en dröm💚

Vårfint.

Pysselpyntat har jag också i helgen. Hade egentligen bara siktet inställt på mina vanliga snyggorangea Penséer men vem kan stå emot såna här söta små Rosenbräcksraringar... inte jag i alla fall. Passade perfekt i loppisfyndet från i höstas.

Tänkte på det när ögat scannade alla rullvagnar med just Penséer... det fanns endast fyra stycken 6-pack med just snyggorangea (ville ju inte ha dom med svart öga)... hade behövt några förpackningar till men det kanske bara är jag som vill ha just dom snyggorangea... tänk om marknaden faktiskt är så liten o begränsad som just till mig... tänk om dom helt kommer att utgå då... nämen fy hemska tanke. 

Projekt.

Måndagstitt i trädgården denna 19 april och jooo helgens skottande insats på baksidan har gett resultat för nu syns ju faktiskt mitt allra sista projekt från i höstas. Den nya Pionrabatten innehållande fem förhoppningsvis blivande skönheter, tre vita och två rosa. Liiiite smått besviken än över att jag inte lyckades få tag på två vita till istället för de rosa. Såg ju framför mig bara rent tjusiga vita men men... det kanske blir bra i alla fall... eller så blir dom helt enkelt utbytta till hösten. 

Tulpaner och Krokusar stod redan klara där under snön... tänk vad häftiga just vårlökarna är... vilka tuffingar. Kommer inte riktigt ihåg vad mer som petades ned i jorden här... kan det ha varit några Kärleksörter... vann jag inte nån sån på lotteri tro... jo kanske. Spännande blir det i alla fall att få se och så kul att genast få ha ett projekt att slutföra nu i vår. Inoljning, kantsten, nån skifferplatta och framför allt mer plantering av växter som utfyllnad runt Pionerna... längtar redan. 

Ger upp !

Tisdag och redan 03.54 slogs ögonen upp.... kul... eller absolut inte! Efter en halvtimmes ihärdigt o hopplösa somnaomförsök så gav jag upp. Vilken tur då att en mobil med extraallt finns nära till hands och vilken otur då att internetet saknades... fy fasen också för att ligga o stirra på den där snurrande grejen som så intensivt söker kontakt men inte finner det och helvete vad tråkiga timmar innan man kan få kliva upp. Känslan är sur och klockan är inte ens 07.00 än... hur ska denna dag bli egentligen. 

Gav också upp på fler saker denna tidiga morgon, Kronärtskockor... nej dom är sannerligen inte för mig. Till soporna kommer dom att förpassas. Varför beter dom sig på ett sånt tråkigt sätt tro? VAD är det som saknas som jag inte lyckas ge dom? Dom trivdes inte i frörummet och inte i vardagsrummet och inte heller i sonens gamla sovrum... mycket vatten, lite vatten, näring... fattar inte. Dom som bara luras ett litet tag och ser så där fina ut men så kommer dom där fläckarna smygandes på bladen igen och jag blir irriterad. Bestämt mig nu.... NU ger jag upp på Kronärtskocka. 

Dela den här sidan