Vårknoppar.

Sol, tö och takdropp denna allra första dagen i marsmånad. Ett massivt töande dessutom... smått översvämning på jobbet med vatten överallt. Runt sju grader varmt och friska vindar och då går det fort. 

Fläderknopparna nere vid soptunnan var urtjusiga i solskenet. Små bulliga o gulliga... rejäla vårkänslor slår till så lätt när jag får se på sånt💚 Tog mig även en inspektionsrunda efter jobbet men  jäklar så kämpigt svårt att ta sig fram i snön idag... snödjupet består tyvärr men allt var som löst socker och vid varje steg framåt kände jag mig som en sjunkbomb. Måste nog ta o skotta mig en gång som jag kan nyttja framöver för att enklare kunna se o följa allt vårigt som komma skall.

Blomsterlycka.

Vivorna är fortfarande vackra och alla lever ännu vilket är fantastiskt för att vara hemma hos mig. Dom gillar fukt om fötterna det har jag märkt precis som ute i trädgården... går inte att missa vattning för då ligger dom platt hängandes över krukkanten vilket mina tre första gjorde en dag. Tog ned dom till svalkan i frörummet och där stormtrivs dom... till och med så börjar nu helt nya knoppar visa sig på tillväxt.. vilken lycka för mig som älskar alla dessa små viveliv. 

Kronärtskockor.

Mina allra första Kronärtskockor och i mina ögon så ser dom i alla fall fina ut precis som det mesta brukar göra den där allra första gången. Jamen nu så vet jag ju då också att ett frö per kruka sannerligen är att föredra... det blev helt uppenbart när fjorton individer skulle säras på efter att ha bott trångt tillsammans i en liten kruka... jisses vilka rötter dom hade utvecklat. Får se nu då hur dom reagerar på detta delningsförehavande. Hoppas att dom inte är alltför kinkiga och börjar protestera hejvilt... vill ju bara ha enkla och behändiga plantor jag.

Tiny Tim

Nämen... himlans så kul... det har ju redan kommit små blommor på Tiny Tim. Men oj så häftigt det här med frösådder är.. vad gjorde jag egentligen förut. Kan ju inte längre tänka mig en vår utan att få peta ned några fröer i jorden. Tiny Tim och de andra små fönstertomaterna var ett betydligt bättre sortval än förra årets tidiga försök av Chilega som växte sig på tok för stora innan det var dags för utelivet. Man lär sig väldigt bra via den där misstagsvägen. Satte ett gäng till små minitomater i söndags så nu ska det jämföras med vad som blir bäst... en tidig sådd i januari eller en senare sådd typ första mars... då kanske jag lär mig nått till inför nästa års frösåddssäsong.

Tisdag 2 mars idag och med en vacker sol på himmelen men med något färre plusgrader jämfört med gårdagen = inte ett lika sanslöst snabbt töande förlopp denna dag. En sån fantastisk effekt på humöret det har just det här med solsken. Fasar nu bara för hotet om kylans återkomst under senare delen av denna vecka... önskar mig ju temperaturer på rätt sida nollstrecket nu så att all snö fort fort fort kan försvinna ut ur trädgården och jag bara kan få gå och njuta av allt som vill titta fram.

Lyckorus.

Onsdag 3 mars och en tidig morgontitt samman med solens första bleka strålar. En titt på den endaste lilla pyttiga halva m2 rabatt som töat fram. "Komplett blomtokig" klassar sonen mig som och visst... hängandes in över en blöt snödriva för att kunna nå fram till denna lilla grönskande goding så kan jag väl förstå vad han menar. Helt underbart ljuvligt för trädgårdssjälen att få vila ögonen på små gröna blad som tittat fram. Blir helt kollrig av att få se på sånt ute nu. Jamen då går det ju nu äntligen åt rätt håll... fantastiskt vad glad jag blir. Tänk att några små gröna blad kan ge en sån bubblande lyckokänsla i kroppen. Slingerstormhatten med sitt alltid så tidiga bladverk är så otroligt värdefull för en vårtörstande norrlänning som jag

'Pink Tanna'

Fredag 5 mars och nästan minus 10 imorse.. kändes riktigt jäkligt att se det efter alla dessa tödagar. Extremt rastlös känsla i kroppen idag och trots mycket som verkligen har kunnats göra och även skulle behövts göras här hemma så har noll o inget blivit gjort. Tycker inte om såna dagar...

Dock tycker jag om de oerhört söta små bladen på mina små Blodtoppar. Fröna tog jag med från perennakursen och Sanguisorba officinalis 'Pink Tanna' har jag skrivit på kaffefiltret jag förvarat dom i. Grodde gjorde dom i grönsakslådan i kylen och nu är dom små liven precis som små miniatyrplantor med det karaktäristiska spretiga och lite vilda Sanguisorbabladverket. Gillar ju verkligen detta växtsläktes vackra bladformer💚

Ett doftunder.

Lördag 6 mars och återigen några plusgrader ute. Tidigt ute på promenad men nysnön som lagt sig under natten visade dock på fem ännu mer morgonpigga som gått före mig. Men varför varför varför är det som så att om nått ska hända så är det alltid som längst hemifrån... olustkänslan som sakta smyger på och som sen smäller av med det djävulska onda som bara ett felplacerat livmodermyom kan ge och där sen endast profylaxandning och en hägring av pronaxen kan ta en alla dessa oändliga steg hem. Jäkulens skit vilken hemsk morgonpromenad.

Lite solsken som plåster på såren dök upp långt senare och nu har äntligen mina Timjansplantor börjat titta fram närmast huset vid köksfönstret. Så fantastiskt det känns att återigen få se på dom och tänk att dom också så här i början av mars doftar så där ljuvligt somrigt och citronigt💚 

Tiarella.

7 mars och en söndag helt i min smak... Vasaloppet, VM 5 milen och dessutom skidskytte...  = inte många knop på mig idag dock lite frisk luft mellan loppen med kameran i högsta hugg. Inser att jag bör skaffa fler utekrukor med perenner i... så otroligt bra dom är under en snörik vinter som denna när deras krukhöjd töar fram fortare än rabatterna runt omkring. 

Tiarella cordifolia, med det supersöta namnet Spetsmössa dom är verkligen tacksamma tidigt om våren... ser alltid så gröna och fina ut när inte mycket annat gör just det. Brukar låta bladen sitta kvar tills något roligare tittar fram och då först rivs allt bort. Tog några år innan jag lärde mig att dom aldrig behåller sin fina grönska och att det är lättare att städa upp halvgrönt mjukt istället för hoptorkat brunt. En tacksamt tålig marktäckare är vad den är.. perfekt även i krukor och jag bara älskar de små söta cremevita blomsterfluffspirorna dom får💚

Soligt godmorgon.

Måndag 8 mars idag och nästan tio minus i morse. En måndag med en bra början och ett fantastiskt härligt solsken från ovan... tyvärr rätt så kortvarigt och ersattes sen av ett mer humörsirriterande lätt snöfall.  Precis bara så där lätt som av några få farliga centimetrar som då döljer både blankisen och de utströdda sandkornen därunder där sedan varje stelt och bredbent "blind steg" känns kunna vara början på en potentiell saltomortal. Tö och fast barmark under fötterna vill ju jag ha.

Solsken ute och solsken inne imorse. Tjohoo vad kul att få se denna lilla glada solstråle möta upp nere i frörummet... så himlans glatt... lyste som ett varmt och härligt godmorgon. Tiny Tim först ut att blomstra i år och faktiskt dom plantor som vuxit på sig mest där nere i växtbelysningen. Dom andra sorterna dom verkar vara ena riktiga miniminitomater till växtsättet sett... dock kraftiga och fint förgrenade men så otroligt korta... tror Tiny Tim kommer att bli en jätte jämfört med de övriga fönsterbänkstomaterna.

Plantdjungel.

Galet jobbig onsdag idag... -18.5 på termometern imorse, fy fasiken så hemskt och på det även en tappad o krashad mobil. Vill bara gråta... tycker ju inte om lärandet av nya teknikprylar. Mycket höjda ögonbryn på expediten när jag klev in med min S5a och frågade efter nått liknande och han skrattade gott åt mina förklaringar och önskemål. Både telefonen och jag hamnade nog i dinosauriefacket.

Vet inte hur minnet på en forntida Dino var men mitt bör nog vara i klass med en guldfisks. VARFÖR envisas jag varje år med att så precis ALLA frön jag har... varför finns inga minnen kvar från föregående års platsbrist och krukdjungel. Nu står jag ju återigen här med på tok för mycket av det mesta. SEXTIOÅTTA krukor Myskriddarsporrar varav vissa fyllda med fler än ett exemplar och på det även ytterligare två olika sorters sporrar..mm mm mm mm mm mm mm mm... helt galet. VARFÖR LÄR JAG MIG ALDRIG!!!!!

Malabarer.

Torsdag och redan den 11 mars... vars tar dagarna vägen egentligen... helt makalöst vad fort det går. Minusgrader och just nu full snöyra. Vill ju inte ha dessa utlovade 15 centimetrarna i vitt... vill bara ha vårsol, tö, värme och grön tillväxt.

Växer på bra gör i alla fall mina Malabarspenat... alla 52 krukor plus en bytta med icke utskolade. Likadant här... VARFÖR sådde jag precis alla frön som systeryster den äldre samlat... vad är det som är fel i skallen på mig.. varför gör jag så här varje gång. Måste nog skriva en stoooor skylt nere i frörummet: "OBS NOG NU.. ENDAST TIO"

Bärmålla.

12 mars idag och snö snö snö överallt... jäkulens skit vad jag blir less. Känns som att det kommer ligga kvar snö lååååångt in i maj månad... hemska tanke. Längtar ju så efter våren nu.

Vilken tur att jag har mitt frörum. Där är det härligt spirande grönt o det gör mig både glad och lycklig 💚 En växt som testades förra året var Bärmålla... lite långsamväxande inne men jäklar när den fick komma ut i friheten... sooom den växte. Den lilla plantan blev stor och buskformad och väldigt snygg. Läckert formade blad och när sen bären dök upp då var det en riktigt tiopoängare. Smakade aldrig på bladen och bären var väl helt okej men utseendet... det gick upp till  kanon på läckrometern min.

Vackert.

Men vad kul❤ Fick så vackert på bordet idag då Herr Lindberg kom förbi med blommor. Tänk vilken karl som faktiskt kommer med blommor och inte choklad... stort plus på honom. Fast... jag skulle nog tro att det ligger en Fru Lindberg bakom den tanken. Passade ju riktigt fint i Ernstjulklapparna från sonen.

Trubbel.

Söndag o skidavslutning på det mesta tyvärr.. hoppas nu bara på några långlopp framöver i alla fall annars blir abstinensen för mig total. 

Har stökat o flyttat om i frörummet för att få plats med mer plant men förstår inte varför alla mina Window Box Yellow har börjat krulla ihop några av sina blad uppåt... Hmmm.. vad kan det betyda tro..

Har jag vattnat för mycket eller kanske  för lite... näringsbrist eller kanske för mycket näring... funderade först på nån typ av ohyra men där finns ingen. Så konstigt att av alla sorterna så är det dessa som reagerar på nått som dom tycker är galet... vad i hela friden kan det bero på... måste googla. 

Var är våren?

15 mars och alltså har halva denna månad också flugit iväg. Nämen det här känns inte bra... börjar bli riktigt orolig nu... den här snön kommer aldrig försvinna. Det händer ju inget... bara meterhögt vitt o hemskt överallt.. känns så frustrerande att inte få se på nått i trädgården. Jag vill ju ha en vår som ska kännas som en härligt lååååång evighet... det är ju våren jag gillar allra bäst och längtar så sanslöst mycket till. Men idag är vårhopplösheten total inom mig... inte ens frörummet hjälper trots all grönska där nere. Inte ens mina små vackra Läkemalvor får upp humöret... inte ens fantiserandet om att antalet nog räcker till en häck. 

Tamarindus indica.

Gårdagens tunga o hopplösa humör kändes som bortblåst imorse då en uppgående och strålande sol fyllde hela farstun med ljus och värme och tänk att just i det skenet så uppenbarade sig synen av förgreningar på min Tamarind. Taadaaa.... !!! Vilket häftigt bubblande lyckorus att fyllas av så här direkt på morgonen. Fantastiskt vad kul och sooom jag har väntat på dessa förgreningar som ju redan kommit hos andra som fick mina frösådda plantor förra året. Här har dom verkligen fått väntas på... men den som väntar på nått gott den får det helt plötsligt en solig morgon i mars

Mårbacka.

Minus tre denna torsdag artonde mars och morgonen är tyvärr även dekorerad med lätt vit pulversnö som fallit under natten... fy attans.. känner desperationen öka inom mig för varje ny liten hemsk flinga som faller där ovan i från. MEN.. djupinandning... positivt tänkande nu då.... WOW.. tänk vad bra att jag i alla fall han få se några små små solstrålar i arla morgonstund innan molnen gled in och tog över där uppe på himlavalvet. Bjöd in den till ett väldigt välkommet återbesök framåt dagen... hoppas ju så innerligt på det nu och att den med på besöket tar varma o smältande vindar.

Hann i alla fall ställa fram min lilla fina Mårbacka i solljuset i morse för ett förevigande foto och den visar nu upp sig med hela två blomsterstänglar Tjusigheten är en av vääääldigt få = tre Pelargoner som jag lyckats klara livhanken på under årets vinter och då räknar jag bort det lilla toppskottet på Lasse som jag lyckades rädda till livet i sista stund nere på jobbet. Alla dessa tre, Mårbackan, Vildpelargonen och Dr. Westerlund har fått stå i lilla köksfönstret utan elementvärme under, precis på en sån plats som syns vareviganste dag och det funkade alltså både för mig o för dom... bra att veta till nästkommande mörka halvår. Hoppas nu på en pelargontillväxt som är helt enorm och på mängder av nya vackra knoppar och blomster

Från frö till planta.

Äntligen fredag och även en strålande sol på en nästintill klarblå himmel. Hoppas nu att den stannar kvar hela dagen och snabbt värmer bort de 13 minusgraderna som termometern visade på imorse. Äntligen snart helg och med massor av plantsyssel o omskolningar som nu ska göras, alltså en riktigt trevlig helg att vänta. Måste nu bara flytta en massa växter upp till farstun för att få plats med ännu mer nere i frörummet. I går såddes fler Tamarindfrön som nu legat i blöt i endast ett dygn och ändå så ser dom så här geleaktiga ut redan... kommer aldrig glömma den äckliga smeten förra våren då de glömdes bort i vattenglaset i flera dagar... fy usch o blä. Ska bli intressant att se om grobarheten försämrats sedan förra året. Tamarinderna var ju faktiskt en av de absolut häftigaste fröna jag någonsin fått följa på resan från frö till planta... verkligen en superkul och händelserik upplevelse

Omskolning.

Vilken härlig lördag idag... både långlopp och skidskytte. Hade helt glömt skyttet.. det blev en bonus och vad mycket jag ändå hunnit med idag. Två promenader, tre lopp, bak o mat samt en herrans massa plantomskolning.

Tomaterna börjar ta rätt så stor plats i frörummet = maximal platsbrist. De flesta är riktigt kraftiga o fina.. gillar verkligen de små kruktomaterna. Både Minibel, Microbel och Vilma är rejäla o stadiga trots sin smurfhöjd. Endast Window Box Yellow protesterar och jag tror det beror på för mycket vatten. Kanske är just dom känsligare än de andra för just det.

Omskolat en hel hoper av perenner idag så nu är farstun fylld med mängder av brickor o krukor vilket ger mer plats åt tomaterna. Sonen höll på smälla av när han vaknade men jag var redo med både det stackars ynkliga tonläget och de bedjande ögonen samman med -Men nog måste väl mamma kunna få ha några blommor här... jag begär väl inte mycket här i livet. Så då övergick faktiskt avsmällandet mer i ett dämpat småmuttrande. Perfekt... då kan jag utan dåligt samvete klämma in ändå fler plantbrickor där i farstun🌱

Solskensblomster.

Rejält friska vindar denna söndag 21 mars... såna där vindar som riktigt tar i och som får huset att bli ljudligt pratsjukt. Dock en strålande sol i alla fall och även några plusgrader och fler lovas under veckan... jamen då kanske det börjar tina nu då.

Sol både ute och inne idag. För första gången har en liten vårprimula satt helt nya knoppar inomhus och det några veckor efter att ha legat platt och torr över krukkanten. Dom trivs verkligen nere i frörummets svalka.... fuktigt om fötterna och svalt det har jag nu lärt mig att dom gillar och mig gör det ju inget alls att dom får stå o blomma därnere eftersom så mycket tid spenderas just där. Vivor och Sippor dom är nog mina allra käraste vårfavoriter... och så Tulpaner och Krokusar och Pärlhyacinter och Vårstjärnor och allt annat som visar på vår 💚

Liljefrossa.

22 mars, måndag och Liljelöksshopping... så härligt när man som första person får dyka ned i en hel kartong med Liljepåsar och röra runt bland sorterna och Liljor får jag ju handla på Lidl... bara Tulpaner därifrån som jag förbjudit mig själv från. I år fanns det faktiskt riktigt fina sorter att välja bland... sen om det nu är just dom på bild som ligger i påsen det återstår väl att få se men med Liljor så spelar det rakt ingen roll i mitt tycke... alla Liljor är juveler i mina ögon.  Lilium Corsage den var riktigt fin och läckerbiten Night Rider... vem vill inte ha en Night Rider... har redan några men fler kan behövas. Lilium LEVI är också så otroligt vacker... har ju två större bestånd i släntrabatten men skulle velat ha dom mest överallt. Helt otroligt egentligen... 6 st LEVI för 39,90 det kallar jag för fynd och riktigt fin kvalite på lökarna var det ju också. Och den undersköna Lilium Regale... sååå otroligt vackra just dom är... en helt fantastiskt ljuvlig dröm i vitt

Prövoexemplar.

Mitt allra första sticklingsförsök på Vildpelargonen. Ser väl helt okej ut så här från långt avstånd men tyvärr bara liiiite tokig ut på nära håll. Ett helt galet första försök med på tok för långa stjälkar. Men... dom lever ju i alla fall.

Har nu provat att både låta dom stå i vatten till dess rötter visat sig och sen även testat med att sticka dom direkt ned i jorden... upplever dock att vattenglaset fortare får dom att växa på sig och skjuta nya blad. Krukan med direktnedstuckna dom har betett sig tjurigare åt och först nu efter x antal veckor/månader så börjar nya pyttiga små blad visa upp sig. Provar igen med vatten så får jag se om det blir några perfekta små exemplar tillslut... skam den som ger sig.

Den allra första för året.

Tisdag 23 mars, 10 grader varmt och ett massivt töande. Badkläder skulle ha varit en aktuell klädkod på jobbet idag med tanke på poolen som bildats ute på stora planen. Och tänk att idag så såg jag den... Tjohoo... årets första lilla Tullipan som tittat fram i värmen närmast husgrunden... men jissesamalia så lyxigt det känns att få se på detta lilla underverk. Fantastiskt läckra små blad med snygga mörka strimmor.. det gillar jag verkligen. För det kan ju inte bara vara som så att jag är heeelt utsvulten på tjusiga blad.

Årets första fjäril.

Dagens sötaste lille vän. Han precis som jag tycker nog att våren redan borde ha anlänt för länge sedan. Stackars liten... han satt så vackert ute i blötgruset på jobbet. Pillrade försiktigt upp honom och bar in han till några av mina blommande Jordvivor som står där nere i stora hallen. Han får nog vänta ett bra tag till innan han beger sig ut på ännu en flygtur.

Morgonsniff.

Morgonsol denna 25 mars. Våffeldagen dessutom. Inte helt superförtjust i våfflor eller pannkakor heller för den delen...  men...  det hör väl till idag och det blir ju pluspoäng för mig i sonens tycke.

Nån plusgrad redan tidigt och jag kunde ju bara inte låta bli att iklädd endast underställ dra på mig kängorna och ut o dofta på Timjansplantorna utanför farstun. Mmmmmmmmm...... så ljuvligt dom doftar.... himmelskt och doften lägger sig som mjuk o gossig bomull runt trädgårdshjärtat mitt❤❤❤ Värdefullt att få ha dom så nära och lätt tillgängliga för en sniff.

Krokustoppar.

26 mars och en helt galet jobbig fredag med mycket arbete och en helvimsig hjärna efter en natt utan nån som helst riktig sömn. Varför vaknar man typ tre gånger i timmen... jag blir ju tokig. Och när väl den hemska väckarklockan ringer då är huvudet långt gånget in i ett rejält dagenefter-tillstånd. Måste nog ta o dubbelchecka offerterna på måndag. 

En snabblunch hemmavid visade upp lön för mödan med skottningen jag gjorde häromdagen. Äntligen något som syns i min vårrabatt här på framsidan. Grävde fram den mörka sliperskanten och det satte verkligen fart på töandet. Tänk vad häftigt att där under snön så har små söta Krokuslökar redan tittat fram och Alunrotens blad är fortfarande så vackert plommontonade... precis så som dom var i höstas när vintern gjorde entré. Längtar ju så efter ännu fler växtvänner nu... kan jag få önska mig massor av sol värme och tö heeeela långa helgen.

Skottning.

Tidig lördagstur runt sjön innan årets sista skidrace. Årefjällsloppet med en fantastiskt vacker "musikalisk tv-invigning" där den samiska nationalsången sjöngs. Tror aldrig jag hört den förr... Sámi soga lávlla... mycket vackert framförd av en AnnaStina Johansson om jag inte minns helt galet. Den berikade i alla fall min dag idag.

Skottat fram mer i vårrabatten.. två små Aurikler tittade fram och en hel del Timjan o Taklök. Råkade naturligtvis skottskada min Vingade Benved som jag inte alls kom ihåg att jag planterat just där. Tyvärr så enormt svårskottat med en stenhård snöyta... fy fasen också kommer ju aldrig bli av med all denna snö. 

Tjusigheter.

Urtjusig gåva i form av fint sirliga konsoler har jag fått mig... fantastiskt vad glad jag blir. Normalt brukar ju faktiskt karlarna på jobbet bara tänka på sånt som "brädor, plank o skruv" när dom ser mig vilket gör det extra kul när någon faktiskt kommer ihåg att trädgård är mitt stora intresse och sedan otroligt nog tar sig tid att göra snygga detaljer till den.  Detaljer som dessutom kommer att rosta,  för att dom även minns att jag gillar rostiga prylar. Tala om att en del är ena riktiga guldkunder !!!

Tänker mig nu en riktigt gammal bräda som hyllplan på dessa konsoler och på den kanske några söta terrakotta krukor med Aurikler i💚 

Jag tackar, bockar och bugar Mr. K.

Blomsterpyssel.

Söndagspyssel med #moodboardfrånträdgården och  #mygardenmoodboard där man under sista helgen varje månad visar upp vad trädgården bjuder på just för tillfället. Superkul faktiskt och jag har ju lovat mig själv att försöka bli lite mer pysslig... känns som att det här kan vara lagom nivå för mig... mer lekfullt och så är det fint att titta på också. Lånade in en liten söt gyllengul Primula från frörummet för en lite mer glad och påskig färgsättning 

Grönskande grönt.

Tisdagsvackert med strålande sol och nästan 8 grader varmt idag och dessutom friska vindar som jag hoppas nöter hårt på snötäcket. De isiga och stenhårda första tio centimetrarna av snön gör tinandet rejält tjurigt vilket retar gallfeber på mig... vill inte vänta mer nu... vill ha bort allt omedelbums... ska jag snart behöva skotta hela gården. 

Tur att jag i alla fall har plantgrönska överallt som jag kan njuta av. Plantröran bara växer i hela farstun nu vilket jag bara myser av... en kan ju aldrig ha för mycket plant runt omkring sig tänker jag fast sonen är inte av samma uppfattning. 

Vulkanutbrott.

Tidig onsdagsmorgon denna sista dag på mars månad. Inte ens solen hade hunnit upp över trädtopparna när jag tittade till mina Tamarindfröer och nuuu minsann händer det grejer. Jissesamalia så jädrans kul just dom här fröna är... dom har ju som raketbränsle i sina gener och det är som ett smärre vulkanutbrott när dom tränger sig upp ur krukjorden. Var det tio styckna frön jag satte för tolv dagar sedan och jag ser redan massor av små alienvarelser där nere... måste ju vara så gott som 100% grobarhet i dom här fröraketerna.  Tänk vad kul det är att få så just ett blivande TRÄD... för det hade ju i alla fall blivit det om jag bott i en annan del av världen. Har ingen som helst aning om var jag ska ha dom framöver men det spelar mindre roll för det är ju så kul att få följa just såna här fröindivider... en individ.. jooo det känns som rätt beteckning på dom... som lite mera speciella och mer en levande varelse på nått vis. Tror det har med just ordet TRÄD att göra... ett träd känns som mer bastant och världsviktigt än ordet planta. Och än vackrare är ju just namnet TAMARINDTRÄD... fasen vad vackert jag tycker det är

Längtans lökar.

Vårens första små ljuvliga Krokusar öppnade upp sig mot solens varma sken idag. Vilken himlans tur att jag skottade upp min vårrabatt... hade jag inte gjort det då skulle dom ju fortfarande legat i mörkret under ett halvmetersdjupt snötäcke. Fantastiskt vad det är underbart att återigen få se på barjord o det är helt otroligt att vissa Kärleksörter också redan låg i startgroparna där under. Kommer garanterat bli exakt som 2018 då allt låg mer eller mindre klart under snön när det sista tinade bort i slutet av april. 

Tänk ändå vad mycket VÅR en Krokus innehåller... en liten liten pyttig lök som är helt sprängfylld med det man längtar så mycket efter... jag blir helt kollrig och alldeles varm i hjärteroten av att äntligen och återigen få se på dessa efterlängtade små underverk 💚

Larvigt sött.

Nämen nämen nämen... hur är detta möjligt! Mars månad och en liten läckert limefärgad larv var ute och spatserade i vårrabatten. Vad ska detta bli för insektsår om dom tittar fram redan nu. Undra vad det är för art.. måste googla och se om det är en liten vän eller en blivande fiende. Just nu så är den bara söt...faktiskt helt bedårande och väldigt färgstämd o matchande till både Timjan och Taklök. Får se hur bedårande jag tycker den är när jag väl finner ut vem han är.

Dela den här sidan